SOKOVI i SMOOTHIE, DA ILI NE?

SOKOVI i SMOOTHIE, DA ILI NE?

Prirodni sokovi i smoothie od voća i povrća predstavljaju jedinstvenu kombinaciju vitamina, minerala i šećera koji su nam potrebni, dodatno krijepe naš organizam, savršena su kombinacija za međuobrok i osvježenje tokom dana. Kupovni sokovi sadrže umjetne zaslađivače i aditive mogu dodatno izazvati problema našim crijevima pa zato uzmite malo vremena i pripremite sami svoje napitke.

Sve što vam je potrebno je sokovnik i blender. Ako želite sok bez da osjetite bilo kakvu strukturu voća i povrća, protisnite ga kroz sokovnik. Za one malo gušće sokove, odnosno smoothie, blender će biti sasvim dovoljan. Kažu da su prirodni sokovi i odlični za detoksikaciju organizma pa zašto ih ne biste probali.

Donosim vam svojih nekoliko favorita:  

  • MRKVA, JABUKA I NARANČA

Odlična narančasta boja i super okus mrkve, naranče i jabuke. Ovaj sok poželjet ćete pitati svakodnevno. Lagan je, lako probavljiv i odlična zamjena industrijskim sokovima. Protisnite svježu mrkvu, naranču i jabuku. Ja obično stavim 3 srednje mrkve, jednu naranču i jednu jabuku te dobijem oko 4 dcl soka. Uvijek možete dodati i malo vode kako biste povećali količinu, ali pripazite da ne stavite previše vode kako ne biste izgubili okus voća i povrća. Sok popijte kroz 30 min.

  • ŠPINAT, BANANA, JABUKA ili KRUŠKA

Moram priznati da sam u početku mislila da nisam tip osobe za povrtne sokove, ali ova kombinacija me oduševila. U blender stavite šaku špinata, bananu, jabuku ili krušku te rižino mlijeko. U smoothie možete staviti i malo kardamuma i meda. Sve zajedno izblendate i uživate u soku koji će doći kao odličan međuobrok. Nemojte samo da vas obeshrabri zelena boja.

  • ŠUMSKO VOĆE, BANANA I JABUKE

Ništa bez pravog voćnog smoothia. Od šumskom voća birajte borovnice ili maline koje pomješajte s bananom i jabukom. Ukoliko nemate bananu možete staviti samo jabuku i dodati rižino mlijeko. Okus će i dalje biti odličan.

  • JABUKA I BRESKVA

Sigurno ste jedan od onih koji se često prisjeti okusa sokova iz djetinjstva. Sok od breskve i jabuke je zasigurno jedan od njih. Kako ga pripremiti? Jednostavno i u nekoliko minuta. Izblendajte breskve i jabuku, dodajte malo vode i po potrebi žličicu meda. Uživajte u svom međuobroku.

  • PRIRODAN SOK OD NARANČE

Izbjegavajte industrijske sokove jer vam je potrebno samo nekoliko minuta da biste napravili svjež domaći sok. Sok od naranče uvijek je odlična ideja za doručak, ali i za nadoknadu vitamina C koji možete piti u bilo koje doba dana. Jednostavno protisnite očišćene naranče i dodajte malo vode. Nemojte samo pretjerivati s vodom da ne izbucite okus soka.

  • PRIRODAN SOK OD LIMUNA

Nisam vjerovala kada su mi govorili da mlaka voda s limunom čini čuda. Naročito ako je popijete ujutro prije doručka. Potaknut će vašu probavu i pripremiti organizam za ono što ga čeka kroz dan.

Svijeti:

  • Izbjegavajte voće s visokim udijelom šećera
  • Mlijeko zamijenite rižinim ili badeomovim mlijekom te vodom
  • Koristite prirodne zaslaživaće poput meda, agavinog ili javorovog sirupa

Popijte sokove barem 1 h prije jela

Second, once you are selecting research paper topics, you have to decide on a subject that is easy to https://www.affordable-papers.net/ comprehend.

(Visited 1.319 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *