BATAT I PILETINA

Za nedjeljnji ručak uvijek se isplati malo potruditi. Nedjelja je kod nas obiteljski dan te vrlo često posjećujemo naše roditelje i braću no ponekad ostanemo kod kuće. Tada ja imam najveće planove za kuhanje i ručak se pretvori u pravu majstoriju. Za ovaj recept neće vam biti potrebno puno vremena, ukoliko piletinu pripremite dan ranije.

Potrebno vam je:
  • Maslinovo ulje
  • ½ žličice cimeta
  • Sol
  • Piletina narezana na komade
  • Veliki batat narezan na prutiće
  • 1 velika naranča
  • Nekoliko mladih krumpira

Uzmite komade piletine koje želite te ih natopite u marinadu od maslinovog ulja, soli i pola žličice cimeta koje ste prethodno promiješali i prelili preko piletine. Piletinu na samo početku dodatno posolite kako bi bila ukusnija te nakon toga prelijte marinadom. Nemojte pretjerivati s maslinovim uljem nego više puta promiješajte posudu s marinadom kako bi se okusi lijepo proželi. Tako pripremljenu piletinu ostavite preko noći.

Pripremite vatrostalnu posudu i na dno stavite narezane kolutove naranče. Na naranču posložite piletinu te prelijte ostatkom marinade. Okolo posložite krumpir, poklopite i stavite u pečnicu na 180 °C. Pred kraj maknite poklopac i okrenite na gornje grijače kako bi  korica od piletine postala hrskava. Ja sam je pekla oko 1 h, no dužina pečenja ovisi o vrsti pečnice.

Batat očistite i narežite na prutiće, a krumpir narežite na sitne kockice. Batat posložite na papir za pečenje, posolite krupnom solju i pokapajte maslinovim uljem. Pecite na 180 °C dok batat ne dobije lijepu boju i postane hrskav.

Ako možete, meso i batate pecite paralelno u pečnici, no vodite računa da batate stavite pred kraj jer je njemu potrebno manje vremena.

(Visited 884 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *