PIRE OD JABUKA S BOROVNICAMA

Bliži nam se Uskrs i sigurno razmišljate čime ćete razveseliti svoje najdraže. Ja sam se ovog puta odlučila na malo drugačiji desert jer vjerujem da će svi pripremati ona klasična slatka jela koja se inače pripremaju za velike blagdane. Odlučila sam pripremiti zdrave čašice s pireom od jabuka i griza uz dodatak petit keksa i borovnica.

Potrebno vam je:
  • 260 g jabuke
  • 125 g borovnica
  • Žličica meda
  • 8 – 10 petit keksa
  • 2 – 3 žlice griza od pira

Jabuke ogulite, narežite na kockice te ih kuhajte dok ne omekšaju. Ostavite ih da se malo ohlade te ih propasirate štapnim mikserom kako biste dobili glatku kremu. Ako vam je pire od jabuka pregust, možete dodati malo vode. Ponovno stavite na vatru te umiješajte žličicu meda i nekoliko žlica griza kako biste dobili kremu. Količina griza ovisi o tome koliko želite gustu kremu, no nemojte pretjerivati jer će se ona sama po sebi stisnuti kada se ohladi. Kremu ostavite da se ohladi prije nego počnete slagati čašice.

Na dno čašica stavite petit kekse pa kremu od jabuka i griza te borovnice. Slažite redove dok imate nadjeva no računajte da završite s kremom koju ćete ukrasiti borovnicama. Desert ohladite u hladnjaku.

Vjerujem da će ovo biti odlično iznenađenje ovih blagdana.

(Visited 552 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *