OTKRILI SMO MOBILNE KUĆICE

Svi koji me dobro poznaju znaju koliko nam se život preokrenuo naglavačke od kada smo dobili Ulu. Od spontanog para koji se od danas na sutra znao odlučiti za putovanje, sada smo postali jedan od onih parova koji 3 dana prije pakiraju i mjesec dana prije planiraju sve detalje putovanja. Osim toga, druga činjenica koju znaju svi moji najbliži je ta da nikako nisam osoba za kampiranje, za spavanje u šatoru ili kamp kućici. Nikad nisam probala i iskreno nije to za mene. Boravak u kampu do pojave pandemije nismo niti razmatrali, ali pandemija je ipak nešto promijenila. Počeli smo proučavati kampove koji u svojoj ponudi imaju moderne i luksuzne mobilne kućice koje nam na putovanju mogu pružiti oblik odmora bez doticaja s drugim ljudima. Izbor je zaista velik, no mi smo odlučili igrati na sigurno. Pronaći kamp koji će biti dovoljno blizu našeg stana da možemo krenuti kad Ula zaspi, ne stati po putu i stići na lokaciju taman kad se ona probudi. Idealno zar ne?  Odabrali smo kamp Omišalj i krenuli na prvo pravo putovanje od pojave pandemije.

Kamp Omišalj nalazi se točno 2 sata vožnje od naše kuće. Dovoljno daleko da osjetite miris mora i pobjegnete od svakodnevice, a opet dovoljno blizu da možete stići na lokaciju dok vam dijete spava prvu rundu. Taj dio pokazao se idealnim jer smo se vozili u miru, pričali, pili kavu, a naše dijete je udobno spavalo u sjedalici. Kamp se nalazi u neposrednoj blizini Krčkog mosta tako da i tu uštedite na vremenu. Jedina preporuka je da unaprijed pokušate izbjeći produžene vikende i termine kada se svi vraćaju s mora pa u startu rezevirajte koji dan duže i u miru se vratite kući bez nepotrebnog stresa od gužve na putu.

Moderno, luksuzno i sigurno

Do sada smo uglavnom posjećivali hotele. Ovo je prvi puta da smo boravili u mobilnoj kućici i iskreno nije nam žao. Kamp ima 5 vrsta mobilnih kućica, a mi smo odlučili uzeti Delux kućicu s bazenom jer smo htjeli uživati bez drugih ljudi. I uspjeli smo u tome jer smo imali bazen gotovo za sebe (inače ga dijele gosti 5 kućica). A kućica…kao da ste kod kuće. Dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, dnevni boravak s blagovaonicom i potpuno opremljenom kuhinjom i velika terasa s ležaljkama, stolom i stolcima. Idealno za obitelj s dvoje djece. Kamp inače ima u ponudi i Family bungalov kućice koja imaju i tri spavaće sobe i mislim da su oni jedni od rijetkih koji to imaju. Ono što je meni bilo bitno je kuhinja jer mi je važno da obroke mogu pripremati kao kod kuće. Kako moram paziti na prehranu, a sada kuham i za Ulu, važno mi je da je kuhinja opremljena, čista i sigurna za korištenje. Kuhanje nije bio nikakav problem, a što je dodatan plus, kuhinja ima direktan izlazak na terasu tako da sam u svakom trenutku vidjela što Ula radi. Spavaća soba kao i dnevni boravak isto tako imaju izlazak na terasu i kada smo sve otvorili, kućica je postala veliki kružni tok tako da je Ula imala dovoljno prostora za istraživanje.U kućici dobijete i svu posteljinu kao i dovoljno ručnika za svoj boravak. Nas je pričekao i dječji krevetić i hranilica što nam je vrlo olakšalo boravak. Ako uzmete koju drugu kućicu koja nema svoj bazen, plaža se nalazi u neposrednoj blizini kao i veliki bazen s pool barom i restoranom koji je namijenjen svim korisnicima kampa.

Vrijeme za mamu i vrijeme za obitelj

Znate što je još super kod tih kućica? Što su toliko blizu bazena da se možete okupati i opustiti na ležaljkama dok beba spava u sobi tik do vas. Mi smo samo pojačali baby phone i nismo se morali brinuti da je nećemo čuti kada se probudi. To smo vrijeme iskoristiti za sebe. Kupali smo se, sunčali i opuštali se. Trebalo nam je to…da barem 2 sata dnevno posvetimo sebi i pustimo mozak na pašu.

Ostavili smo i malo vremena za istraživanje kampa u predvečernjim satima kada sunce nije bilo prejako. Šetali smo, močili noge u moru, mazili životinje u njihovom zoo parku, igrali mini golf, a mama je čak imala  vremena i za večernju logu na plaži.

Zabavljali smo se i na dječjim igralištima, ali mislim da je ipak bio najzanimljiviniji mini golf i vađenje loptica iz rupe koje je naša mala šefica vješto savladala.

Sve u svemu jedno super iskustvo koje ćemo zasigurno ponoviti. Osjećali smo se kao kod kuće.

(Visited 311 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *