O MENI

Petra-Terner-to-live-a-life

Moje ime je Petra,  a ovo je moj mali kutak svih onih tema koje me čine sretnom. Volim kreativnost što je karakteristično za horoskopski znak riba pa je to i razlog da se bavim marketingom u kojem je kreativnost i dinamičnost na prvom mjestu. Volim pisati, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli, volim putovati i istraživati restorane. Kod kuće, kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju i opuštam se. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane, a u svemu tome prati me moj vječni suputnik, gospodin Crohn.

Od kuda se javila ideja o blogu?

Istraživajući razna jela, pripremajući nove specijalitete za svog supruga, obitelj i prijatelje, istražujući nove restorane i destinacije, shvatila sam da želim svoje kulinarske ideje, doživljaje s putovanja kao i ostala iskustva podijeliti s drugima, naročito onima koji boluju od Crohnove bolesti. Želim pokazati da život može biti jednako uzbudljiv, dinamičan i interesantan, ali nadasve kvalitetan i ispunjen. Na blogu ćete pronaći brojne recepte koje možete prilagoditi sebi, doživljajte s putovanja te ostale savjete koji će upotpuniti vašu svakodnevicu.

Kako živjeti s Crohnom?

Dijagnoza svakako znači odricanje, ali to je početak novog kvalitetnijeg života uz neke nove zdrave navike.  Oslobodite se svih onih strahova da ništa neće biti isto i okrenite stvar u svoju korist. Krenite istraživati, učiti nove stvari te prihvatite situaciju s pozitivne strane. Vodite normalan život i uživajte u stvarima kao i do sada, ali uz male korekcije i promjene. Nemojte zaboraviti da je Crohnova bolest individualnog tipa te da svatko reagira na drugačiji način. Slušajte svoje tijelo, prilagodite prehranu i način života svojim potrebama i simptomima. Shvatite to kao stil života.

(Visited 1.945 times, 1 visits today)