NJOKI SA ŠPAROGAMA

Moram priznati da sam veliki ljubitelj njoka, ali isto tako moram paziti da ih ne jedem prečesto. Prije sam ih konzumirala u kombinaciji s vrhnjem i povrćem, no nakon dolaska gospodina Crohna, to je postalo zabranjeno voće. E sad, kako pripremiti jedno od omiljenih jela na moj način? Samo počnite kombinirati namirnice i rješenje će se pojaviti samo od sebe.

Za njoke sa šparogama potrebno vam je:
  • 300 g njoka
  • Pola vezice šparoga
  • Malo soli
  • 1 listić mozzarele ili nekog drugog sira

Potupak je jednostavan i za pripremu ovog jela potrebno vam je jedno 15 – 20 min. Prvo nasjeckajte šparoge na kolutiće. U duboku tavu ili wok stavite malo malinovog ulja te ih pirjajte dok ne poprime smeđu boju. Šparogama ne treba predugo da bi se obradile, jedno 10 minuta.

U posebnoj posudi skuhajte njoke. Njoke možete kupiti ili ih pripremite kod kuće. Nakon što se njoki dignu na površinu to je znak da su kuhani. Njoke ocijedite, ali nemojte baciti vodu u kojoj su se kuhali.

Kuhane njoke stavite u posudu u kojoj ste prethodno ispekli šparoge te sve zajedno promješajte. Dodajte malo vode u kojoj su se kuhali njoki i sve zajedno promješajte na laganoj vatri kako biste dobili umak. Dodajte još začina po želji, ali moja preporuka je da dodate samo malo soli. Na kraju dodajte sira po želji.

(Visited 824 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *