JUHA OD ŠPINATA I TIKVICA

Kako je moja najdraža krem juha ona od mrkve i znalo se dogoditi da je jedem svaki dan, došlo je vrijeme da isprobam i neko drugo povrće. Ideja je pala na špinat. Okus špinata je dosta jak ako se ne upotrebljavaju začini, a ja začine ne smijem konzumirati. Kako bi razblažila okus špinata odlučila sam se za dodavanje tikvice.

Ono što morate znati prilikom pripremanja ove juhe je to da prvo morate oguliti tikvicu, narezati je na kockice te staviti u vrelu vodu koju ste prethodno posolili. Zašto prvo tikvice? Zato što se tikvice moraju kuhati duže nego špinat. Vilicom probajte da li su tikvice kuhane te dodajte svježi špinat. Špinat blanširajte samo nekoliko minuta i lonac maknete s vatre. Izvadite povrće te ga stavite u blender, dodate malo vode u kojoj se povrće kuhalo i izmiksate. Ukoliko je juha pregusta, dodate još malo vode. Začinite po želji.

Dobili ćete prekrasnu tamno zelenu magičnu juhicu. Savjetujem vam da stavite više tikvice koja će razblažiti okus špinata te izbalansirati okus juhe.

Za one koji to nisu znali, ova juha je bogata vitaminom C koji se nalazi i u špinatu i u tikvicama.

(Visited 1.179 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *