JOGA JE NOVI LIJEK

Moj prvi susret s jogom nije prošao baš sjajno jer nisam imala nimalo saznanja što je to joga. Jedva sam izdržala tih sat vremena i odmah sam odustala. Rekla sam samoj sebi da to nije za mene i da moram pronaći neku drugu tehniku opuštanja. Ubacila sam vježbe disanja, no to nije bilo dovoljno. Želela sam nešto više. Željela sam sat u kojem će me određene tehnike spustiti nakon što mi cijeli organizam vapi od viška energije, vježbe koje će me dovesti u balans, koje će mi pomoći da otpustim sve ono što se loše dogodilo u danu.

Pokušala sam skinuti neke vježbe s interneta, ali niti to nije upalilo. Trebao mi je netko da me vodi. Ponovno sam se pridružila grupi koja se sastaje 2 puta tjedno pod vodstvom naše jogine Ane. Ana je zaista sjajna, njezina mirnoća u glasu i vođenje sata dovodi do potpunog opuštanja organizma, a kombinacija vježbi kojom ćete zadovoljiti potrebu za akcijom, ali opustiti svoje tijelo čine savršeni sklad našeg sata.

Što joga znači za mene?

Nedavno sam na stranici www.udahni.com pročitala odličan članak o tome kako je joga postala lijek 21. stoljeća. I zaista je tako. Kada razmislim koliko je joga utjecala na moje stanje, na moju borbu s Crohnovom bolešću, tek tada shvaćam koliko je joga postala moja pozitivna navika, osobna praksa koja dovodi organizam u potpuni balans, postepeno stvarajući ravnotežu između emocionalnog i fizičkog stanja organizma. Na satovima sam naučila puno toga, od pravilnog disanja do vježbi pozdrava suncu koje možete raditi u bilo kojem trenutku i bilo gdje.

Joga je zaista osobna praksa, svjesno življenje i umijeće strpljenja koja će vam pomoći da otklonite fizičke i emocionalne blokade, a balansiranjem daha i fizičkih pokreta uskladit ćete svoj organizam te naučiti kako biti strpljivi prema sebi.

Preporuka je da u svom mjestu ili gradu potražite satove joge te da se bez razmišljanja upišete. Osim što ćete unaprijediti svoje navike, dobit ćete stalnu podršku od grupe ljudi koji se nose sa svakakvim problemima. Samo se nadam da ćete naći joginu kao što je naša Ana, podrška u bilo kojem trenutku.

(Visited 492 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *