PRVO DALEKO PUTOVANJE

Dugo smo razmišljali o našem ljetnom odmoru jer nismo bili sigurni da li je pametno uputiti se na putovanje koje zahtjeva dužu vožnju i još vožnju trajektom prije dolaska na finalnu destinaciju. U nekoliko navrata isprobali smo putovanje na Kvarner koje je prošlo bez ikakvih problema. Sjeli u auto, Ula je spavala i već smo bili na lokaciji. Odlučili smo se da ćemo ipak pokušati jer smo smatrali da je poželjno da je naučimo dužm putovanjima od malih nogu.

Odluka je pala na otok Brač, grad Supetar koji se smjestio samo 50 minuta vožnje od Splita. Krenuli smo dosta rano od kuće, negdje poslije 6:00 h i Ula je spavala dobar dio puta. Ostali dio čitali smo knjigice ili gledali crtiće tako da je put do trajekta prošao bez ikakvog problema. Trajekt je bio poseban doživljaj tako da smo je morali nositi po palubi kako bi sve vidjela. Bila je odlične volje, zadovoljna i vožnja je prošla super. Zaspala je čim smo sjeli natrag u auto i uputili se u apartman.

Ovoga puta odlučili smo odsjesti u apartmanu u neposrednoj blizini centra. Apartman Supetar, kako mu je ime, bio je super za nas jer je sadržavao veliku spavaću sobu gdje smo smjestili Ulin krevetić i igraonicu, a drugu spavaću sobu gdje su inače 2 kreveta, iskoristili smo za odlaganje stvari i presvlačenje. Apartman ima i 2 terase, jednu veliku ispred kuće i jednu malu na koju izlazite iz spavaće sobe. Tamo se nalazio i roštilj. Naravno tu je bila i kuhinja i kupaonica. Ono što je super je sama lokacija. Centar, a nije centar. Vlasnici su bili super ljubazni i što smo god trebali su nam uskočili u pomoć. U apartaman su nam stavili također i hranilicu za Ulu.

Do plaže nam je trebalo 5 minuta šetnje što nam je super došlo da malo protegnemo noge. A plaže…kakve ti srce želi. Hoćeš sljunčane, pješčane i/ili plaže sa stijenama. Mi smo se uglavnom kupali na šljunčanoj plaži jer se Ula igrala sa sitnim kamenčićima. Na plaži smo bili među prvima, već oko 9:00 h ujutro tako da je Ula nakon prvog kupanca odspavala prvu rundu koju smo mi iskoristili za sunčanje i kupanje. Toliko je uživala da je znala spavati i po 2 sata. Na većini plaža imate mogućnost najma ležaljki i suncobrana, a mi smo se odlučili za opciju šatora koji se pokazao super.

Supetar je prekrasan i cjenovno prihvatljiv. Nismo primjetili da su cijene napuhane i visoke tako da smo ostali ugodno iznenađeni. Imate veliki Lidl i Konzum gdje možete kupiti namirnice, a na rasplaganju vam je i tržnica s lokalnim domaćim proizvodima gdje smo mi kupovali svježe voće. Večeri smo obično proveli u šetnji koja je Uli služila kao uspavanka prije spavanja.

Kako je Ula pokazala da je pravi mali istraživač, jedan dio odmora iskoristili smo i za istraživanje otoka. Posjetili smo nekoliko mjesta na otoku, Matej se popeo na Vidovu goru, prošetali smo Bolom i razgledali Zlatni rt te papali u odličnoj konobi Kopačina gdje smo uživali u morskim delicijama. Odlazak na ručak, nije nam predstavljao problem jer je Ula super surađivala. Obično se najela prije puta, a na ručku se dodatno zaspladila domaćim kruhom ili pečenim janjećim kotletima koje je glodala sa svojim tatom.

Sve u svemu, putovanje na Brač bilo je odlično. Krenuli smo s malim, gotovo nikakvim očekivanjima, a vratili se kući prepuni pozitivnih dojmova.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *