PILETINA U UMAKU OD NARANČE

Piletina je najčešće meso koje ćete pronaći u Crohnovoj prehrani te je vrlo važno da je kupujete na pravom mjestu. Ako je imate kod kuće to je najbolja varijanta, ali ako nemate tu mogućnost pronađite nekoga tko uzgaja piletinu iz domaćeg uzgoja ili jednostavno posjetite bakice na placu. U svakom slučaju izbjegavajte piletinu iz supermarketa. Ako je i kupite u dućanu ništa loše se neće dogoditi.

Piletinu možete kombinirati na razne načine. Ja sam se ovoga puta odlučila na malo drugačiju kombinaciju i to onu u umaku od naranče. Piletinu narežete na malo deblje trakice te je ispečete na gril tavi dok ne dobije lijepu smeđe zlatnu boju. Dok se piletina peče, pripremite umak od naranče koji ovom jelu daje posebnu notu.

Za umak je potrebno:
  • Sok od 2 – 3 naranče
  • Žličica šećera ili meda

Umak od naranče napravite tako da istisnete sok od naranče te mu dodajte žličicu šećera ili meda te sve zajedno kuhate dok umak ne zavrije. Količina umaka ovisi o tome koliko imate piletine no ako pripremate ručak za sebe i eventualno još jednu osobu bit će vam dovoljan sok od 2 – 3 naranče. Nemojte zaboraviti da uvijek možete dodati malo vode ako primjetite da vam je umak pregust ili da će ga biti malo. Ako je umak previše rijedak, kuhajte ga dok ne ispari višak tekućine ili dodajte žličicu oštrog brašna.

Jelo možete poslužiti uz salatu ili kuhani krumpir.

(Visited 956 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *