JUHA OD PILETINE

Ukoliko vam je potrebna dodatna snaga ili jednostavno čišćenje organizma od prekomjerne hrane, juhica od piletine je odlična ideja. Ono što je interesantno kod ove juhe je to što možete kombinirat povrće koje vam odgovara te će ona i dalje biti odlična. Birajte piletinu iz domaćeg uzgoja te pokušajte izbjegavati onu iz supermarketa. Juha od piletina je odlična ukoliko znate da vam dolazi period kada nećete imati baš puno vremena za kuhanje jer ova juhica može stajati čak i nekoliko dana u hladnjaku.

Za juhu od piletine potrebno je:

  • 3 – 4 komada mrkve
  • 1 – 2 korijena peršina i lišća
  • 0,50 korijena celera i lišća
  • Pileća krilca i komadić bijelog mesa
  • 0,50 luka
  • Malo soli

Povrće ogulite, narežete i stavite u lonac. Nalijte vode tako da voda prekrije povrće te dodajte piletinu. Obično koristim kosti od pilećih prsa i komadić bijelog mesa koje prethodno nasjeckam. Sve zajedno posolite te po želji dodajte malo vegete i papra ukoliko vam to vaš Crohn dozvoljava.

Kuhajte na laganoj vatri 1,5 – 2 sata te pred kraj ukuhajte tjesteninu koju želite. Mi obično kod kuće ne ukuhavamo tjesteninu jer takva juhica onda može stajati nekoliko dana.

P.S. Vrlo je važno da u svoju prehranu uvrstite juhu koja će biti na svakodnevnom jelovniku. Možete kombinirati bistru juhu od piletine ili samo povrća za ručak, a za večer pripremite neku kremnu koja će se super slagati s nekim laganijim jelom.

(Visited 778 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *