JUHA OD MRKVE I BUČE

Iskreno moram priznati da nikada nisam bila prevelik ljubitelj juha. Uvijek sam jela goveđu ili kokošju koju je mama skuhala te je juha bila slijed koji moraš jesti „da bi ti bilo toplo u buši“. Takvo sam mišljenje imala sve do Crohna, točnije 25 godine. Nakon dijagnoze, morala sam početi shvaćati prehranu kao bitnu stavku u životu, a ne samo nešto što ti dođe usput. U tom periodu prilagodbe na nove prehrambene navike, otkrila sam da su juhe jako bitne pa je tako nastojim jesti i do dva puta dnevno.

Najdraže su mi one od povrća koje ranije nisam nikada jela jer ih nisam znala skuhati te sam mislila da su krem juhe samo one od gljiva te da je za njihovu pripremu potrebno ne znam kakvo kulinarsko znanje. Da vas razuvjerim, uopće nije takvo.

Meni najdraža juha koju sam otkrila neki dan kada sam pokušavala napraviti jedan povrtni mix, je juha od mrkve i buče. Postupak je izrazito lagan. Ogulite mrkvu i stavite je kuhat u vodu koju ste prethodno malo posolili. Nakon jedno 5 minuta dodate još i buču jer je njoj potrebno manje vremena da se skuha. Nakon jedno 15 minuta kuhanja, vilicom probate da li je povrće kuhano. Maknite s vatre te u posudu stavite kuhano povrće uz malo vode u kojoj se povrće kuhalo. Izmiksajte štapnim mikserom, blenderom ili nekim trećim kućnim pomagalom koje vam je pri ruci.  Dobit ćete gustu tekućinu u koju dodate još malo vode u kojoj se povrće kuhalo. Začinite uz dodatak soli i malo kurkume.

(Visited 506 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Mario siječanj 19, 2019 at 08:46

  Odlična juhica👌👌😊

  Reply
  1. admin veljača 7, 2019 at 15:46

   Hvala Mario…veselim se zajedničkom kuhanju

   Reply

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *