GRIZ OD PIRA NA ČAJU OD MENTE

Prehrana kod Crohnove bolesti vrlo često preporučuje izbjegavanje mlijeka pa sam dugo tražila kombinaciju kako pripremiti griz da ga mogu bez problema jesti za doručak, ali da ga mogu i pripremiti kao zdrav desert. Odlučila sam mlijeko zamijeniti čajem od mente. Rezultat je savršen te je ovaj desert postao jedan od omiljenih.

Za griz od pira potrebno vam je:
  • 2 dcl čaja od mente
  • 4 – 5 žlice griza od pira
  • 1 žlica meda

Skuhajte čaj od mente, stavite ga na vatru te ukuhajte griz. Količina griza ovisi o gustoći koju želite no preporučujem da se držite uputa s pakiranja. Za slatkoću dodajte malo meda. Neka vas ne zbuni čaj od mente jer on u ovom jelu u potpunosti zamijenjuje mlijeko te je postupak kuhanja isti kao da kuhate griz na mlijeku. Pazite samo da vam ne bude pregust. Kada je griz kuhan stavite ga u čašice da se ohladi te pripremite umak.

Za umak od voća potrebno vam je:
  • 1 šalica smrznutih malina ili šumskog voća
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica gustina

U zdjelicu stavite smrznuto voće te kuhajte dok ne omekša. Po želji dodajte žličicu meda te protisnite vilicom. Kuhajte dok višak tekućine ne ispari te na kraju dodajte malo gustina kako bi se umak povezao. Pustite da se ohladi te prelijte preko griza. Desert možete ukrasiti svježim malinama ili nekim drugim šumskim voćem.

Ukoliko se odlučite ovo jelo probati za doručak, grizu možete dodati malo agavinog sirupa ili meda.

(Visited 908 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *