BANANAČINKE

Prve palačinke za vašu bebu uvijek su izazov za sve ukućane. Dok pazimo na sve namirnice, gledamo kako naše dijete reagira na prve teksture i okuse, kombiniranje namirnica često nam predstavlja problem. To je sasvim normalno i svaki početak stresan je za svaku mamu.

Palačinke od banane odlična su poslastica za učenje o teksturama, boji, okusu i mirisu. Već s osam mjeseci, bebe pokazuju interes za samostalno hranjenje pa će vrlo često posezati prstićima za komadićima hrane. Palačinke od banane koje se jednostavno mogu razdijeliti na manje zalogaje odlična su ideja za zdravi doručak bebe, a osim toga jedenje finger food-a bebama je zabavno, a na taj način potičemo i razvoj fine motorike i koordinacije.

Od početnog gnječenja hrane na tanjuru, bebini pokreti lagano će prijeći u pincentni hvat gdje je beba u stanju prihvatiti manje komadiće hrane ili predmete palcem i kažiprstom.

Za palačinke od banane potrebno je:

  • 1 banana
  • 4 žlice pirovog brašna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Prstohvat praška za pecivo
  • Prstohvat burbon vanilije
  • Voda po potrebi

Bananu izgnječite vilicom. Umiješajte pirovo brašno, maslinovo ulje i ostale začine. Promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu. Smjesa mora biti gusta kako biste palačinke mogli okrenuti na tavi. Žlicom stavite male hrpice na vruću tavicu i pecite nekoliko sekundi s jedne strane i nekoliko sekundi s druge strane. Ohladite, narežite na kockice i ponudite svojem djetetu.

Ako banane želite ponuditi svojoj bebi na početku dohrane, palačinke ponudite bebi bez začina nakon 6. mjeseci bebina života. Nakon što uvedete prve začine, palačinkama možete dodati još i burbon vaniliju te na taj način ponuditi svojem djetetu novi okus. Kada uvedete namaze od voća, palačinkama dodajte namaz od malina te na taj način istom jelu dodat ćete još više okusa.

(Visited 422 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *